Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Chlebík z tekvicovej múky

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 porcií)

Potrebujeme:

100 g masla
70 g pomletého trstinového cukru (alebo krupicový cukor)
1 vanilkový cukor
2 vajíčka
140 g gréckeho jogurtu
150 g tekvicovej múky
50 g hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku

Na polevu:

šťavu z polovice citróna
práškový cukor podľa potreby

Tip

  • Chlebík má vďaka tekvicovej múke jemne orieškovú chuť - je výborný sám osebe, ku káve alebo k čaju, ale aj na raňajky natretý maslom či ovocným džemom.


Postup

    1

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. V miske vymiešame vajíčka s cukrom do bledej peny. Pridáme vlažné maslo a grécky jogurt a premiešame. Potom do cesta zapracujeme suché ingrediencie - tekvicovú múku, hladkú múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C približne 40 minút.

    2

Po pol hodine priebežne kontrolujeme, a ak by sa chlebík na povrchu pripekal a vo vnútri ešte nebol hotový, dopečieme ho prikrytý alobalom. Chlebík skontrolujeme špáradlom, a ak je po pichnutí do stredu suchý, chlebík je hotový. Upečený chlebík necháme vychladnúť.

    3

Pripravíme si polevu: do menšej misky vytlačíme šťavu z polovice citróna. Pridáme práškový cukor – začneme s približne 4 PL a premiešame. Ak by bola poleva príliš tekutá, pridáme cukor. Vychladnutý chlebík polejeme polevou a posypeme mrazom sušeným ovocím alebo orieškami.