Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mäsové guľky s tekvicovou slovenskou ryžou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

300 g tekvice hokkaido
1 hrnček slovenskej ryže
vetvičku rozmarínu
pár lístkov šalvie
1 dl suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
700 ml vývaru

Na guľky:

500 g mletého hovädzieho mäsa Purland
soľ
čierne korenie
najemno nasekanú vetvičku rozmarínu
na opečenie olivový olej
fetu na posypanie

Postup

    1

Tekvicu umyjeme, prekrojíme a vydlabeme. Šupku nemusíme čistiť. Na recept budeme potrebovať 300 g, z ktorých pripravíme pyré. Môžeme ho ale pripraviť z celej tekvice a zvyšok odložiť do chladničky na iné recepty.

    2

Tekvicu nakrájame na kocky, dáme na plech na pečenie spolu s pár lístkami šalvie a vetvičkou rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do mäkka, kým nemá chrumkavé okraje. Upečenú tekvicu rozmixujeme dohladka, môžeme si nechať zopár kúskov bokom.

    3

Pripravíme si guľky: Mäso ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom. Vytvarujeme z neho guľôčky. Väčšiu panvicu rozpálime a dáme na ňu trochu oleja. Guľky poukladáme do rozpálenej panvice a chvíľu s nimi nehýbeme, aby sa spodok zatiahol. Potom ich môžeme pootáčať a opiecť do chrumkava. V prípade potreby ich prikryjeme pokrievkou, aby sa poriadne prepiekli aj zvnútra, a potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava. Guľky dáme bokom na tanier a prikryjeme ich alobalom, aby nevychladli.

    4

Pripravíme si ryžu: Ryžu nasypeme do panvice s výpekom a chvíľku opečieme. Potom podlejeme vínom, minútku premiešame a pridáme tekvicové pyré. Premiešame a za občasného miešania podlievame vývarom - vždy, keď sa vyvarí, pridáme ďalšiu naberačku. Varíme, kým nie je ryža mäkká. Potom pridáme zvyšné opečené kúsky tekvice.

    5

Podávame s opečenými guľkami a posypané fetou.