Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Morčacie závitky s brokolicou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

0.5 brokolice
1 vetvičku rozmarínu
1 PL masla alebo olivového oleja
1 PL dijonskej horčice
150 g strúhaného cheddaru
4 ks morčacích prsných rezňov
soľ
korenie

Na obaľovanie:

1 vajce
hladkú múku
strúhanku

Na prílohu:

zemiaky
1 PL oleja
bylinky podľa vlastnej chuti
soľ
korenie

Postup

    1

Brokolicu umyjeme a spolu so stonkou nasekáme v kuchynskom robote najemno. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja alebo masla, pridáme hranou noža roztlačený cesnak a vetvičku rozmarínu, ktoré nám olej či maslo dobre ochutia. Pridáme brokolicu a pár minút podusíme pod pokrievkou. Ďalej ešte chvíľu restujeme a následne odstavíme. Ochutíme strúhaným cheddarom, trochou soli a čierneho korenia.

    2

Zemiaky umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme do misky a dochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami podľa vlastnej chuti. Pridáme lyžicu oleja, premiešame, rozložíme na plech a pečieme v rúre pri 180 °C približne 30 minút.

    3

Rezne si natenko vyklepeme. Natrieme na ne pripravenú brokolicovú plnku a rezne zakrútime. Obalíme v múke, vajci a strúhanke a osmažíme v rozpálenom oleji zo všetkých strán. Nakoniec ich vložíme do misy na zapekanie a ešte dopečieme približne 30 minút.