Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tartaletky s vajíčkovo-kôprovou plnkou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 kusov)

Na cesto:

110 g masla
0.5 ČL soli
1 vajce
250 g hladkej múky
štipku cukru
2 PL vody

Na plnku:

5 vajec
200 g smotanovej nátierky
2 ČL dijonskej horčice
2 PL nasekaného kôpru
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Do misky dáme na kocky nakrájané studené maslo, vajce, hladkú múku, štipku cukru a vodu. Rukami vypracujeme cesto. Ak by sa nám cesto drobilo, pridáme po troške vodu. Cesto dáme do chladničky na aspoň 30 minút.

    2

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame. Dáme do misky spolu so smotanovou nátierkou, horčicou, kôprom, soľou a korením. Ponorným mixérom rozmixujeme a dáme do chladničky.

    3

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 5 mm. Na košíčky použijeme formičky na šuhajdy alebo formu na 24 mafinov. Formičky vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta povykrajujeme kruhy, ktoré sú približne o polovicu väčšie ako formičky tak, aby sa do nich dali pekne vložiť a mierne pretŕčali cez okraje, pretože pri pečení sa trošku zmenšia.

    4

Cesto popicháme a pečieme pri 180 °C dozlatista. Ešte teplé povyberáme z formičiek a necháme vychladnúť. Zdobiacim vrecúškom naplníme každý košík plnkou a dozdobíme bylinkami alebo jedlými kvetmi.