Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Bratislavské rožky

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (30 kusov)

Potrebujeme:

500 g hladkej múky
50 g práškového cukru
150 ml mlieka
15 g droždia
1 žĺtok
štipku soli
140 g masla
50 g masti

Na plnky:

150 g maku
150 g vlašských orechov
1 ČL škorice
kôru z citróna
150 g cukru
100 ml vody

Postup

    1

Pripravíme si plnky. Do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Dáme variť, kým sa cukor neroztopí. Ešte pár minút povaríme, aby nám vznikol sirup. Do misky si za ten čas dáme mleté orechy a štipku škorice. Do druhej misky si dáme mak a nastrúhanú kôru z citróna. Obe plnky na striedačku zalievame cukrovým sirupom, kým nemajú lepivú konzistenciu. Plnky necháme trošku vychladnúť a potom z každej vytvarujeme šúľky. Tie ukladáme na tanier alebo tácku poprášenú práškovým cukrom.

    2

Pripravíme si cesto. Do väčšej misky dáme múku, cukor, štipku soli, maslo a bravčovú masť. Potom pridáme rozdrvené droždie, žĺtok a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme elastické cesto. Cesto rozdelíme na rovnaký počet guľôčok, ako máme plniek. Cesto postupne vaľkáme na ovál s hrúbkou približne 3 milimetre, do ktorého následne zabalíme makový alebo orechový šúľok. Okraje poriadne zatlačíme a vytvarujeme rožtek. Makový do tvaru “U” a orechový do tvaru “C”.

    3

Rožky potrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 175°C, kým nemajú krásny lesklý zlatohnedý povrch.


Video k receptu