Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Bravčová panenka s ananásom na grile

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 459/​1925
    kcal / kJ
  • 22 g
    sacharidy
  • 52 g
    bielkoviny
  • 17 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    459/1925 kcal/kJ, 22 g sacharidy, 52 g bielkoviny, 17 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

1 ananás
400 g bravčovej panenky K-Purland
1 PL rastlinného oleja
soľ
čierne korenie
1 PL mletej červenej papriky
18 plátkov slaniny
100 ml barbecue omáčky Let's BBQ

Tip

  • Ak chceme dosiahnuť ešte lepší výsledok, blanšírujeme vydlabané polovice ananásu 2-3 minúty, aby sa spomalil enzým bromelaín. Tento napáda bielkoviny v mäse a môže sa stať, že slanina nebude poriadne chrumkavá.


Postup

    1

Pripravíme gril na nepriame grilovanie (približne 225 °C).

    2

Odrežeme konce ananásu, ošúpeme ho, pozdĺžne rozrežeme na polovicu a odstránime vnútro tak, aby sa do dutiny zmestila panenka. Bravčovú panenku opláchneme v studenej vode a osušíme. Na panvici rozohrejeme olej na najvyššom stupni a mäso opekáme 2-3 minúty zo všetkých strán. Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou, vložíme ho do dutiny jednej polovice ananásu a prikryjeme druhou polovicou ananásu. Ananás zatvoríme.

    3

Špáradlá namočíme do vody, aby nezhoreli. Prúžky slaniny rozložíme prepletane tak, aby z nich vznikol slaninový koberec. Týmto obalíme ananás a všetko zafixujeme špáradlami. Umiestnime na stranu grilu, kde nie je priamy oheň a pečieme pod zatvoreným vekom asi 1 hodinu. Potom odstránime špáradlá a podávame s BBQ omáčkou.


Video k receptu