Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Bravčová panenka v slanine s hubovo-tymianovou omáčkou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

600 g panenky K-Purland
200 g hnedých šampiňónov
100 g plátkovej slaniny
200 g K-Classic smotany na varenie
1 PL K-Classic smotanovej nátierky
2 strúčiky cesnaku
olivový olej alebo 1 PL masla
šalviu
rozmarín
tymian

Postup

    1

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme dva strúčiky cesnaku roztlačené hranou noža, vetvičku rozmarínu a pár lístkov šalvie, ktoré dodajú oleju arómu a chuť.

    2

Panenku osušíme, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Sprudka ju opečieme do zlatohneda.

    3

Na tanier si naukladáme plátky slaniny tak, aby sa asi 5 cm prekrývali. Osmaženú panenku položíme na slaninu a zakrútime. Dáme do rúry na 190 °C na približne 15 až 20 minút.

    4

Z panvice dáme preč cesnak a bylinky. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti) nakrájané hnedé šampiňóny a orestujeme do zlatohneda. Podlejeme smotanou na varenie, pridáme lyžicu smotanovej nátierky a čerstvý nasekaný tymian. Varíme na miernej teplote, kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

    5

Upečenú panenku necháme ešte pár minút odstáť a potom nakrájame na kolieska. Podávame s haluškami alebo pečenými zemiakmi či ryžou.