Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Chlebík zo špaldovej múky so sušenými paradajkami

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

300 g hladkej špaldovej múky
175 ml mlieka
1 vajce
1 sušené droždie
4 PL extra panenského olivového oleja
1 ČL trstinového cukru
6 sušených paradajok
1 PL čerstvej nasekanej bazalky
vetvičku rozmarínu
morskú soľ

Postup

    1

Vo veľkej mise zmiešame múku, droždie a cukor. Pridáme 1 vajce a 1/2 teplého mlieka. Premiešame a pridáme olivový olej a ešte mlieko podľa potreby. Miesime, kým sa cesto neodliepa od stien misy, ak je trošku lepkavé, je to v poriadku.

    2

Do vymieseného cesta pridáme najemno nasekané bazalkové lístky, nasekaný rozmarín a nadrobno nakrájané paradajky. Premiesime tak, aby sa všetko rovnomerne zakomponovalo do cesta. Jemne posypeme múkou a prikryjeme utierkou, necháme kysnúť asi hodinku, kým cesto nezväčší svoj objem.

    3

Predhrejeme si rúru na 170°C. Formu na chlebík vytrieme maslom alebo olejom a vysypeme múkou.

    4

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a ešte poriadne premiesime. Preložíme do formy na chlebík a necháme ešte 15 minút nakysnúť. Potom pečieme v rúre okolo trištvrte hodiny (prípadne, ak máme väčšiu, dlhšiu formu, aj menej) až hodiny. Vždy je dobré koláčik po 20-30 minútach skontrolovať a na základe toho odhadnúť, ako dlho sa ešte bude piecť a pravidelne ho kontrolovať. Hotový chlebík je hnedý na povrchu, chrumkavý a po pichnutí špáradlom suchý.

    5

Formu vyberieme z rúry, necháme pár minútiek vychladnúť, a potom vyklopíme. Chlebík necháme vychladnúť na izbovú teplotu a môžeme podávať napríklad s maslom či nátierkou, alebo len tak, samotný.