Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Chrumkavé zemiakové čipsy s pikantnou omáčkou salsa

do 15 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 21 g
    sacharidy
  • 3 g
    bielkoviny
  • 3 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    21 g sacharidy, 3 g bielkoviny, 3 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

250 g koktailových paradajok
2 šalotky
1 čili papričku
soľ
korenie
šťavu z 1/2 limetky
500 g zemiakov
mletú papriku
1 PL olivového oleja

Tip

  • Určené aj do rúry: Čipsy poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 150 °C približne 30 až 40 minút dozlatista.Všímajte si pri nákupe surovín označenie bez gluténu.


Postup

    1

Koktailové paradajky umyjeme, rozpolíme, odstránime jadrovník a nakrájame na drobné kocky. Šalotku ošúpeme a tiež nakrájame na drobné kocky. Čili papričku umyjeme, rozrežeme pozdĺžne na polovicu, odstránime semienka a nakrájame na veľmi tenké pásiky. Potom všetko spolu zmiešame, dochutíme soľou a korením a krátko rozmixujeme. Omáčku ochutíme limetkovou šťavou.

    2

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky osušíme a posypeme soľou a mletou paprikou. Vrchnú časť plátkov zemiakov veľmi jemne potrieme olivovým olejom.

    3

Plátky zemiakov ohrievame na plochom tanieri v mikrovlnnej rúre pri výkone asi 600 W po dobu 3 minút z každej strany a podávame ich ešte teplé s omáčkou salsa.