Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty
Vegetariánske

Churros

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

370 ml vody
1 vajce
230 g K-Classic hladkej múky
štipku soli
60 g masla
0.5 PL kryštálového cukru
1 K-Classic škoricový cukor
1 K-Classic vanilkový cukor
100 g K-Classic tmavej čokolády
olej na vysmážanie

Postup

    1

V hrnci rozpustíme maslo, vodu a štipku soli. Keď je maslo rozpustené, pridáme za stáleho miešania múku a miešame, až kým nevznikne husté cesto. Potom odstavíme a preložíme do misky. Pridáme vajce a poriadne zamiešame do cesta. Cesto dáme do zdobiaceho vrecúška s hviezdičkovou koncovkou.

    2

Do hrnca s vyšším okrajom dáme olej – množstvo závisí od veľkosti hrnca, hĺbka oleja by ale mohla byť cca 4 cm. Olej zohrejeme na vysokej teplote a otestujeme opačným koncom drevenej varešky. Ten ponoríme do oleja a pokiaľ je dostatočne horúci, tak pôjdu okolo varešky bublinky.

    3

Kým sa olej zohrieva, pripravíme si cukor na obaľovanie – zmiešame škoricový, vanilkový a krupicový cukor.

    4

Keď je olej horúci, začneme pražiť churros – zo zdobiaceho vrecúška postupne vytláčame rovnako dlhé pásiky, ktoré zakaždým odstrihneme. Pražíme, kým nemajú zo všetkých strán zlatú farbu. Potom necháme chvíľku odkvapkať na kuchynskej utierke a nakoniec ešte horúce obalíme v cukre. Podávame s roztopenou tmavou čokoládou.