Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Citrónový lemon curd tart

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

160 g hladkej múky K-Classic
1 PL práškového cukru
štipku soli
110 g masla
4 PL studenej vody

Na lemon curd:

3 celé vajíčka
2 žĺtky
1 PL kukuričného škrobu
200 g krupicového cukru
4 bio citróny
150 g masla

Postup

    1

Do misky dáme múku, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a soľ. Vidličkou cesto rozpracujeme, aby v ňom boli čo najmenšie kúsky masla. Po častiach pridáme studenú vodu. Keď sa cesto po tlačení v dlani nerozpadá, dáme ho na dosku, párkrát v rukách prehnietime a vytvarujeme placku. Ak sú v ceste kúsky masla, nevadí, pri pečení vytvoria chrumkavé lístkovanie.

    2

Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

    3

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, dáme do formy na tart a dno popicháme. Ak by sa pri vaľkaní mrvilo, vyvaľkáme ho medzi dvoma papiermi na pečenie. Na cesto dáme papier na pečenie a zasypeme ho keramickými kamienkami alebo strukovinou. Pečieme dozlatista pri 180 °C asi 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

    4

Za ten čas si umyjeme citróny, kôru ostrúhame alebo ošúpeme škrabkou. Citróny odšťavíme. Všetko dáme do hrnca. Pridáme cukor, vajíčka a žĺtky a na kocky nakrájané maslo a lyžicu škrobu. Na miernej teplote uvaríme puding, ktorý prepasírujeme cez sitko.

    5

Na dno korpusu natrieme džem - jahodový alebo malinový. Zalejeme ho lemon curdom a dáme aspoň na 4 hodiny (najlepšie na noc) do chladničky. Pred servírovaním dozdobíme čerstvým ovocím.


Video k receptu