Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Croissanty z krehkého cesta

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (40 porcií)

Na cesto:

70 g masla K-Classic
350 g hladkej múky K-Classic
40 g práškového cukru
100 ml ľadovej vody
štipku soli
citrónovú kôru
180 g ľadového masla na prekladanie
1 balenie tmavej čokolády K-Classic (môžeme použiť aj bielu alebo mliečnu)
1 vajce na potretie
cukor na posypanie

Postup

    1

Zo 70 g studeného masla, múky, cukru, vody, štipky soli a citrónovej kôry vypracujeme hladké, elastické cesto. 180 g masla si rozdelíme na tretiny. Maslo dáme medzi jednotlivými vaľkaniami a prekladaním do chladničky alebo mrazničky, aby zostalo studené. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 až 1 cm, nastrúhame naň prvú tretinu masla a cesto preložíme na tretiny. Otočíme o 90 stupňov, opäť rozvaľkáme a nastrúhame naň druhú tretinu masla. Poskladáme, otočíme o 90 stupňov a postup zopakujeme.

    2

Keď použijeme aj poslednú tretinu masla, postup s vaľkaním, prekladaním a otáčaním cesta zopakujeme ešte 3-krát, no už bez pridania masla. Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na obdĺžnik o rozmeroch asi 10 až 15 cm. Obdĺžnik narežeme na trojuholníky, na každý trojuholník dáme kocku čokolády a zavinieme do tvaru croissantu. Croissanty poukladáme na plech, potrieme ich vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme pri 175 °C 25 až 30 minút do zlatista.