Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Domáca čalamáda

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (6 pohárov)

Potrebujeme:

450 g čínskej kapusty
180 g mrkvy
130 g cibule
100 g hrušiek
2 jarné cibuľky
1 červenú papriku kapiu
100 ml octu
100 g cukru
20 g soli

Tip

  • Jednoduchá a rýchla chuťovka, ktorú môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo si ju vychutnať iba s pečivom. Plná čerstvej zeleniny, netradične oživená jarnou cibuľkou a sladkou hruškou.


Postup

    1

Listy čínskej kapusty opláchneme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie pásiky. Mrkvu aj hrušky očistíme a nahrubo nastrúhame. Očistenú cibuľu a umytú papriku nakrájame na tenšie pásiky, jarnú cibuľku na kolieska. Všetku zeleninu dáme do hrnca a pripravíme si nálev.

    2

Do odmerky dáme ocot, pridáme cukor, soľ a lyžičkou premiešame. Nálev nalejeme na zeleninu a celú zmes premiešame. Hrniec prikryjeme a odložíme do chladničky na celú noc.

    3

Na druhý deň čalamádu naplníme do vysterilizovaných zaváraninových pohárikov a uzatvoríme kovovými viečkami. Takto môžeme čalamádu skladovať v chladničke niekoľko dní, prípadne ju môžeme sterilizovať, aby vydržala dlhšie. V tom prípade poháre vložíme do hlbokého hrnca s vlažnou vodou a pri miernej teplote zohrievame. Následne teplotu zvýšime, a keď začne voda vrieť, necháme ju minútu prevrieť a potom vypneme.

    4

Poháre s čalamádou opatrne vytiahneme z hrnca, obrátime hore dnom a položíme na utierku. Prikryjeme druhou utierkou a necháme vychladnúť.