Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Harira (tradičná marocká polievka)

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

2 veľké cibule
2 mrkvy
4 strúčiky cesnaku
5 stoniek zeleru
2 červené čili papričky
100 g zelenej šošovice K-Bio
3 PL olivového oleja
citrón
2 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletej škorice
2 L kuracieho vývaru
1 ČL mletého zázvoru
600 ml paradajok v konzerve
300 g cíceru z plechovky
1 hrsť čerstvého koriandra
soľ
mleté čierne korenie

Postup

    1

Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixovane paradajky, najemno nasekanú čili papričku a privedieme k varu.

    2

Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.