Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Hovädzia sviečkovica s ružičkovým kelom a tekvicovým pyré

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 739/​3091.98
    kcal / kJ
  • 29 g
    sacharidy
  • 57 g
    bielkoviny
  • 41 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    739/3091.98 kcal/kJ, 29 g sacharidy, 57 g bielkoviny, 41 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

800 g hovädzej sviečkovice K-Purland
1 kg tekvice hokkaido
2 šalotky
1 strúčik cesnaku
soľ
2 PL slnečnicového oleja
2 PL horčice K-Favourites Rotisseur
400 ml hovädzieho vývaru
50 ml octu K-Favourites Aceto Balsamico I.G.P
pár vetvičiek rozmarínu a tymianu
1 PL zahusťovadla
200 g zemiakov
3 PL masla
80 g syra K-Favourites Grana Padano DOP
čerstvý strúhaný muškátový oriešok
500 g ružičkového kelu
1 PL oleja z vlašských orechov K-Favourites lisovaného za studena

Tip

  • K ružičkovému kelu môžeme pridať nasekané vlašské orechy.


Postup

    1

Hovädziu sviečkovicu osušíme, prikryjeme a pred pečením necháme aspoň 30 minút odpočívať pri izbovej teplote. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 120 °C (rúru s horným/spodným ohrevom na 140 °C).

    2

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, zbavíme semienok, nakrájame na 1 cm hrubé plátky a vykrajovačkou vykrojíme 12 hviezdičiek (priemer 4 cm). Šalotku s cesnakom ošúpeme a najemno nakrájame.

    3

Mäso osolíme, prudko opečieme v panvici na rozohriatom oleji asi 2 minúty zo všetkých strán. Potrieme horčicou a v rúre pečieme na mriežke asi 25 minút. Výpek zalejeme vývarom a octom, pridáme bylinky a objem zredukujeme na približne 1/3. Odstránime bylinky a omáčku zahustíme stužovadlom podľa návodu na obale.

    4

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a spolu s polovicou šalotky, cesnakom a tekvicou restujeme v hrnci na 2 PL masla približne 2-3 minúty. Pridáme 200 ml vody, osolíme a dusíme asi 25 minút. Potom všetko zlejeme a premiešame. Syr nastrúhame, vmiešame do tekvicového pyré, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a udržiavame v teple.

    5

Tekvicové hviezdičky opečieme v panvici na 1 PL masla asi 10 minút, dochutíme soľou a udržiavame v teple. Ružičkový kel umyjeme, očistíme a ošúpeme, spolu so zvyšnou šalotkou a kockami cesnaku podusíme v panvici na zvyšnom masle približne 2-3 minúty, potom dochutíme soľou a orechovým olejom.

    6

Hovädziu sviečkovicu vyberieme z rúry, prikryjeme a necháme 10 minút odležať. Následne mäso okoreníme, nakrájame na plátky a podávame s tekvicovým pyré, hviezdičkami, ružičkovým kelom a balzamikovou omáčkou.