Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jablkovo-makové pité

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (18 porcií)

Potrebujeme:

250 g masla
200 g práškového cukru
4 vajcia
400 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
štipku soli
vanilku

Na jablkovú plnku:

1.5 kg jabĺk
cukor podľa chuti
škoricu podľa chuti

Na makovú plnku:

200 g maku
200 ml horúceho mlieka
50 g medu
štipku soli

Postup

    1

Do misky dáme múku, cukor, prášok do pečiva, štipku soli a vanilku. Potom pridáme vajcia a na kocky nakrájané maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto. Ak sa trošku lepí, nevadí. Urobíme z neho obdĺžnik, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinúť, kým nepripravíme plnky.

    2

Jablká ošúpeme a nastrúhame. Na miernej teplote ich podusíme, kým nezmäknú. Scedíme šťavu a dochutíme cukrom a škoricou podľa vlastnej chuti. Necháme vychladnúť.

    3

Do misky dáme mak a štipku soli. Mlieko zohrejeme a pridáme doň med. Premiešame a mak zalejeme. V prípade potreby ešte dochutíme medom.

    4

Vychladené cesto rozdelíme na dve časti - takmer polovice, no jednu časť necháme trošku väčšiu. Tá pôjde na spodok a okraje plechu. Väčšiu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto dáme do plechu tak, aby bolo aj na okrajoch. Spodok popicháme vidličkou. Ako prvú dáme makovú plnku a na ňu navrstvíme jablká.

    5

Zvyšné cesto rozvaľkáme a prikryjeme ním koláč. Popicháme.

    6

Pečieme pri 175 °C do zlatohneda. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.