Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jahňacie ragú v omáčke z červeného vína

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 1160/​4853
    kcal / kJ
  • 40 g
    sacharidy
  • 48 g
    bielkoviny
  • 83 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    1160/4853 kcal/kJ, 40 g sacharidy, 48 g bielkoviny, 83 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

800 g jahňacieho stehna
3 cibule
300 g mrkvy
300 g zeleru
2 strúčiky cesnaku
4 PL repkového oleja
soľ
mleté čierne korenie
200 ml červeného vína
700 ml jahňacieho vývaru
2 bobkové listy
200 ml plnotučného mlieka
100 g kukuričnej krupice
30 g parmezánu
40 g masla
800 g červenej papriky
1 vetvičku rozmarínu
5 PL olivového oleja
2 PL svetlého balzamikového octu

Postup

    1

Mäso očistíme podľa potreby od tuku a väčších šliach. Mäso nakrájame na približne 2 cm veľké kocky. Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. V plytkom veľkom hrnci rozhorúčime olej, mäso na ňom prudko 2 minúty opečieme, osolíme a okoreníme.

    2

Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak a dookola opečieme. Prilejeme víno a necháme do polovice vyvariť v odkrytom hrnci. Následne pridáme 400 ml vývaru a bobkový list, prikryjeme pokrievkou a pri strednej teplote hodinu dusíme.

    3

Na prípravu polenty prevaríme mlieko s 300 ml vývaru a trochou soli. Za stáleho miešanie prisypeme kukuričnú krupicu. Pri miernej teplote ju necháme 15-20 minút napučať. Nastrúhame parmezán, ktorý s maslom zamiešame do polenty, ochutíme soľou, korením a odložíme do tepla.

    4

Rúru predhrejeme na funkciu grilu. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtiny. Šupkou hore ju položíme na plech vyložený papierom na pečenie. V horúcej rúre ju grilujeme 10-15 minút, pokiaľ nie sú na šupke čierne bublinky. Vyberieme z rúry a prikryjeme vlhkou utierkou.

    5

Rozmarín umyjeme, osušíme, ihličky z neho natrháme. Olivový olej zmiešame s octom a primiešame rozmarín. Papriku stiahneme zo šupky, nakrájame na široké pásiky a vmiešame do olejovej zmesi. Ragú dochutíme a podávame s polentou a paprikou.


Video k receptu