Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kačacie prsia s opraženými orieškami a šúľancami

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 1320/​5529
    kcal / kJ
  • 89 g
    sacharidy
  • 49 g
    bielkoviny
  • 81 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    1320/5529 kcal/kJ, 89 g sacharidy, 49 g bielkoviny, 81 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty
2 červené jablká
2 stopky tymianu
4 PL orieškov
3 sušienky
4 PL vody
4 kačacie prsia
6 PL javorového sirupu
štipku mletej škorice
soľ
mleté čierne korenie
300 ml kačacieho vývaru
1 PL svetlého zahusťovadla omáčky
2 PL prepusteného masla
2 PL masla
500 g hrubých šúľancov
1 PL mletého maku

Tip

  • 4 PL vody môžeme nahradiť napríklad 2 PL oleja.


Postup

    1

Kapustu zbavíme vonkajších listov, rozštvrtíme, vykrojíme hlúb a nakrájame na 3 až 4 cm hrubé kúsky. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a štvrtky nakrájame na tenké plátky. Umytý tymian odstopkujeme, oriešky nasekáme a sušienky rozdrobíme.

    2

Mäso umyjeme, osušíme a do kože urobíme šikmé rezy približne 1 centimeter od seba. 4 PL sirupu zmiešame so škoricou a odložíme bokom. V panvici zohrejeme 4 PL vody, do ktorej vložíme kačacie prsia kožou nadol, prudko opečieme, otočíme a opečieme aj z druhej strany. Dochutíme soľou a korením. Kačacie prsia preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie kožou nahor a potrieme škoricovým sirupom. V predhriatej rúre (elektrická: 180 °C / teplovzdušná: 160 °C) pečieme asi 8 minút.

    3

Výpek v panvici zalejeme vývarom a varíme približne 2 minúty. Pridáme zahusťovadlo omáčky a privedieme do varu. Dochutíme soľou, korením a udržujeme teplé.

    4

V panvici rozpustíme 1 PL prepusteného masla, pridáme naporciovanú kapustu a opekáme asi 3 minúty. Pridáme jablká, 2 PL sirupu, tymian a na strednom ohni karamelizujeme.

    5

Medzitým rozpustíme v panvici maslo, na ktorom krátko opražíme oriešky s rozdrobenými sušienkami. Potom ich z panvice vyberieme. Rozpustíme zvyšné prepustené maslo, pridáme šúľance a za stáleho miešania pečieme do chrumkava (približne 3 minúty). Nakoniec pridáme mak, dochutíme soľou a korením.

    6

Kačacie prsia vyberieme z rúry, po krátkom vychladnutí ich naporciujeme a posypeme opraženou orieškovo-sušienkovou zmesou. Podávame s kapustou, šúľancami a omáčkou.