Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kelový prívarok s kuracími prsiami na paprike

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

2 kuracie prsia K-Purland
šalotku
cesnak
olivový olej alebo masť
soľ
čierne korenie
1 ČL sladkej papriky
1 PL hladkej múky
vodu

Na kelový prívarok:

1 stredne veľkú kelovú hlavu
1 väčšiu cibuľu
3 zemiaky
1 smotanu na varenie K-Classic
200 ml mlieka
1 bobkový list
1 PL hladkej múky
2 PL slnečnicového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ
0.5 ČL mletej rasce
200 ml vody

Postup

    1

Šalotku nakrájame najemno, kuracie prsia na kocky, cesnak roztlačíme hranou noža. Na olivovom oleji speníme cibuľku a pridáme cesnak a papriku. Jemne restujeme, no dáme pozor, aby nám nič neprihorelo. Keď je cibuľka orestovaná do sklovita, pridáme kuracie mäso a restujeme dozlatista. Potom poprášime hladkou múkou, osolíme a ešte pár minút restujeme. Zalejeme 200 ml vody a za občasného miešania podusíme do mäkka.

    2

Kel umyjeme a nakrájame nadrobno. Nadrobno nakrájame aj cibuľu. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky. Do väčšieho hrnca dáme olivový olej a kel, cibuľu aj zemiaky a všetko spolu restujeme. Následne podlejeme vodou, osolíme, pridáme bobkový list a podusíme asi 20 až 30 mi-nút. Potom zmiešame smotanu s lyžicou múky a prilejeme k podusenému kelu. Dochutíme rascou a pretlačeným cesnakom a necháme prejsť varom, aby prívarok zhustol. Podľa chuti dosolíme.