Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracia roláda so šampiňónovo-špenátovou plnkou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

2 veľké kusy (asi 600 g) kuracích pŕs bez kože K-Purland
150 g hnedých šampiňónov
50 g čerstvého špenátu
0.5 ČL soli
čierne korenie
cibuľu
strúčik cesnaku
vetvičku tymianu
olivový olej

Postup

    1

Šampiňóny nasekáme v kuchynskom robote najemno. Na panvici zohrejeme olivový olej a opečie-me na ňom najemno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme šampiňóny, pretlačený cesnak a dochutíme soľou, čiernym korením a celou vetvičkou tymianu. Restujeme na miernej teplote približne 10 minút.

    2

Kuracie prsia naklepeme na hrúbku približne 1 cm a z oboch strán ich osolíme. Na dosku si dáme potravinársku fóliu a nastrihané prúžky špagátu (použijeme kuchynský špagát, ktorý nie je napustený žiadnymi farbivami ani chemikáliami). Na špagát položíme prsia, na ne poukladáme lístky špenátu, potrieme plnkou, zrolujeme a zaviažeme. Roládu zabalíme do pripravenej fólie a dáme na pár hodín alebo najlepšie na noc do chladničky.

    3

Roládu potom upečieme v rúre pri 180 °C. Tridsať minút pečieme pod alobalom, potom odokryjeme a dopečieme dozlatista ešte 20 až 30 minút. Podávame s pečenými zemiakmi a čerstvým špenátom.