Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie nugetky s domácou tatárskou omáčkou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na nugetky:

600 g kuracích pŕs bez kože
2 vajcia
4 PL hladkej múky
misku kukuričných lupienkov na obalenie
2 PL strúhaného parmezánu K-Favourites
soľ
korenie
rastlinný olej

Na tatársku omáčku:

2 žĺtky
1 PL plnotučnej horčice
300 ml rastlinného oleja
1 jarnú cibuľku
4 menšie uhorky Premium Cornichons s medom K-Favourites
2 PL šťavy z uhoriek
soľ
korenie

Postup

    1

Žĺtky a horčicu dáme do vyššej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Postupne pomaly za stáleho mixovania prilievame rastlinný olej, až kým nám nevznikne hustá bledá omáčka. Uhorky a jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a pridáme k omáčke. Premixujeme ponorným mixérom a na záver ešte dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme pridať aj trochu šťavy z uhoriek. Hotovú tatársku omáčku dáme vychladnúť do chladničky.

    2

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na nugetky. Kukuričné lupienky pomelieme a dáme do misky. Ochutíme strúhaným parmezánom. Nugetky osolíme z oboch strán a obalíme v trojobale - najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a na záver v kukuričných lupienkoch. Vysmažíme na rastlinnom oleji a necháme odkvapkať na kuchynskej utierke. V prípade, že nechceme nugetky vysmážať, môžeme ich upiecť v rúre. Podávame s tatárskou omáčkou a čerstvou zeleninou.