Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

200 g uvarených gaštanov
2 krajce chleba
1 vajce
100 ml mlieka
rozmarín
tymian
strúčik cesnaku
2 PL hrozienok (alebo brusníc)
soľ
olivový olej
korenie
1 ČL dijonskej horčice
1 kg kuracích stehien s kožou K-Purland
maslo

Príloha:

1 balenie mrazeného karfiolu K-Bio
2 PL masla
soľ
korenie
2 PL parmezánu
štipku muškátového orieška

Postup

    1

Chlieb nakrájame na malé kocky a v hlbokej panvici ho na olivovom oleji opečieme do chrumkava. Pridáme nasekané, uvarené gaštany a hrozienka. V miske si rozmiešame vajíčko s mliekom, pretlačeným strúčikom cesnaku, dijonskou horčicou, soľou, čiernym korením a nasekanou vetvičkou rozmarínu a tymianu. Vajíčkovou zmesou zalejeme opečený chlebík a prudko opečieme. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

    2

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Pripravenú plnku opatrne natlačíme pod kožu celého stehna. Stehná dáme na pekáč pokvapkaný olivovým olejom a osolíme ich. Na každé položíme ešte plátok masla. Podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a pečieme pri 150 °C asi 60 minút. Potom stehná odkryjeme, podlejeme výpekom a pečieme ešte na 190 °C do chrumkava. Počas zapekania občas polejeme výpekom.

    3

Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vodu scedíme a do karfiolu pridáme 2 PL masla, necháme ho roztopiť a karfiol roztlačíme. Dochutíme parmezánom, muškátovým orieškom a podľa chuti aj soľou a korením.