Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Letný ovocný koláč so želé

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (24 porcií)

Na korpus:

3 vajcia
45 g krupicového cukru
70 g hladkej múky
2 PL vody
2 PL oleja
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli

Na krém:

400 g smotanovej nátierky alebo jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
70 ml vody
1 balenie práškovej želatíny

Na červené želé:

2 balenia červenej želatíny K-Classic
500 ml vody
3 PL malinového sirupu
maliny a malinový džem

Postup

    1

V menšej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do bledej nadýchanej peny. Pridáme vodu, olej a na záver lopatkou zapracujeme zmiešanú múku s práškom do pečiva a soľou.

    2

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12 minút. Po upečení ešte skontrolujeme špáradlom, či je stred korpusu suchý. Necháme vychladnúť a potrieme malinovým džemom.

    3

Maliny umyjeme. V menšom hrnci zalejeme práškovú želatínu vodou a necháme napučať. Smotanovú nátierku, šľahačku a cukor vyšľaháme pomocou mixéra. Napučanú želatínu na miernej teplote rozpustíme, ale nevaríme. Pridáme lyžicu krému, premiešame, a potom zmes nalejeme naspäť do krému a zamiešame. Takto pripravený krém nalejeme na korpus, pozapichujeme doňho umyté maliny. Dáme do chladničky zachladiť.

    4

Pripravíme si červené želé. Dve vrecúška želatíny nasypeme do hrnca s vodou a malinovým sirupom. Premiešame a na miernej teplote zohrievame tesne pod bod varu. Zmes vylejeme na vychladený koláč. Snažíme sa nalievať tenkým pramienkom na vrch malín, aby sme neroztopili biely krém. Takto hotový koláč dáme do chladničky na aspoň 5 hodín.