Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na guľky:

500 g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
2 PL strúhanky
1 balenie mini mozzarelliek
1 strúčik cesnaku
soľ
korenie
čerstvú bazalku
olivový olej

Na omáčku:

1 konzervu lúpaných paradajok
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
čerstvú bazalku
2 PL balzamika
soľ
korenie
1 PL hnedého cukru
parmezán
vodu
cestoviny

Postup

    1

Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce, strúhanku, pretlačený cesnak a najemno nakrájanú čerstvú bazalku. Všetko poriadne premiešame. Mini mozzarellky rozkrojíme na polovice. Z mäsa vytvarujeme guľku, roztlačíme, do stredu dáme mini mozzarellku a opäť vytvarujeme guľku. Takto postupujeme aj so zvyškom mäsa.

    2

Na panvici rozpálime olivový olej a guľky opražíme zo všetkých strán. Dáme preč z panvice. Cibuľu, čerstvú bazalku a strúčik cesnaku nakrájame najemno. Opražíme na panvici s trochou oleja. Keď zhnednú, pridáme balzamiko a lúpané paradajky.

    3

Chvíľku povaríme a následne dochutíme soľou, korením, čerstvou bazalkou a lyžicou cukru. Podlejeme trochou vody a necháme prevariť. Následne do omáčky naukladáme všetky mäsové guľky, zvyšné mini mozzarellky a všetko zasypeme parmezánom. Pečieme v rúre približne na 20 - 30 minút pri 180 °C.

    4

Uvaríme cestoviny, naservírujeme na tanier, zalejeme omáčkou a na vrch poukladáme mäsové guľky. Na záver posypeme parmezánom.


Video k receptu