Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Makrónky

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

80 g mletých mandlí
70 g práškového cukru
60 g krupicového cukru
potravinárske farbivo

Na krém:

250 ml smotany na šľahanie
80 g tmavej čokolády
štipku soli
džem

Tip

  • Ak makrónky pri pečení popraskajú, je pravdepodobne príliš vysoká teplota v rúre, alebo bolo cesto málo vymiešané. Ak chceme, môžeme si nachystať dva plechy. Na jeden z nich vytlačíme do stredu 4 makrónky a vyskúšame ich upiecť pri danom nastavení rúry, aby sme vedeli, či je teplota správna a potom dáme piecť druhý plech.


Postup

    1

Bielky a krupicový cukor začneme šľahať nad vodnou parou. Keď sa zrniečka cukru roztopia, misku dáme z vodnej pary preč a šľaháme ručným mixérom. Keď má sneh polotuhú konzistenciu, pridáme potravinárske farbivo a ďalej šľaháme, kým nie sú snehové špičky tuhé.

    2

Mandle a práškový cukor zmiešame a preosejeme do pripraveného snehu. Gumenou stierkou mandle s cukrom opatrne zapracovávame, kým nemá zmes polotekutú konzistenciu a nevieme niekoľkokrát stierkou urobiť ležatú osmičku.

    3

Zmes dáme do zdobiaceho vrecúška s okrúhlym otvorom. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytlačíme párny počet makróniek. Aby sa nám pracovalo jednoduchšie, môžeme si na papier na pečenie dopredu predkresliť krúžky.

    4

Keď máme makrónky vytlačené, z každej strany papier na pečenie niekoľkokrát nadvihneme a pobúchame, aby sme sa zbavili bubliniek. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 120°C. Keď je predhriata, vložíme do nej makrónky. Pri pootvorených dvierkach ich sušíme približne 3 až 4 minúty, aby sa na povrchu urobila škrupinka. Potom rúru zatvoríme, teplotu zvýšime na 135 °C a pečieme 15 až 18 minút. Hotové makrónky sa dajú odlepiť z papiera na pečenie.

    5

Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou a necháme roztopiť. Šľahačku necháme vychladnúť a potom vyšľaháme dotuha. Cukor nepridávame, pretože makrónky sú dosť sladké. Krém vytlačíme po obvode makrónky a do stredu dáme malinový džem alebo čerstvú malinu. Makrónky sú najlepšie, keď ešte chvíľu postoja v chladničke.


Video k receptu