Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Marhuľová roláda

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

4 vajcia
120 g krupicového cukru
120 g polohrubej múky
2 PL rastlinného oleja
0.25 ČL kypriaceho prášku
kôru z bio citróna

Na krém:

200 g nátierkoveho masla K-Classic alebo mascarpone K-Classic
4 PL medu
0.5 ČL vanilky
marhuľový džem K-Bio
3 čerstvé marhule

Postup

    1

Do veľkej misky dáme vajíčka a cukor. Šľaháme aspoň 10 minút, kým nám nevznikne nadýchaná bledožltá pena. Do peny primiešame olej a následne opatrne zapracujeme múku, kypriaci prášok a citrónovú kôru. Pripravenú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Hrúbka cesta by mala byť asi 1,5 až 2 cm.

    2

Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C dozlatista (asi 10 minút), a priebežne kontrolujeme, aby sa cesto nepripieklo. Upečený plát vyberieme, necháme 5 minút odstáť a následne preklopíme na čistú utierku. Zo zadnej časti odlepíme papier na pečenie, utierku aj s plátom opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.

    3

Keď je korpus vychladnutý, pripravíme si krém. Smotanovú nátierku dáme do misky, ochutíme medom a vanilkou a poriadne premiešame vareškou. Pridáme na malé kocky nakrájané marhule.

    4

Plát cesta odrolujeme a potrieme marhuľovým džemom. Na džem natrieme vrstvu krému a roládu opatrne zrolujeme. Zrolovanú roládu obalíme kuchynskou fóliou, okraje poriadne zakrútime, aby bola fólia okolo rolády natiahnutá čo najpevnejšie. Roládu dáme odstáť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie však do nasledujúceho dňa. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.