Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Marhuľový mriežkový koláč

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

230 g masla
270 g hladkej múky
3 PL cukru
125 ml vody
štipku soli
citrónovú kôru

Na plnku:

600 g marhúľ
100 g černíc alebo čučoriedok
cukor
kukuričný alebo zemiakový škrob
vajíčko na potretie

Postup

    1

Studené maslo nakrájame na kocky, pridáme k nemu múku, cukor a štipku soli. Vidličkou všetko roztlačíme, aby malo maslo čo najmenšie kúsky. Pridáme 100 ml vody a citrónovú kôru. Rukami cesto pospájame, nemiesime ho. Ak by sa mrvilo, pridáme vodu. Vypracujeme kompaktné cesto a dáme do chladničky na hodinu.

    2

Vychladnuté cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do formy na tart. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie. Zasypeme keramickými kamienkami alebo strukovinou a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Predpečený korpus odokryjeme a necháme trochu vychladnúť.

    3

Marhule umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme ich do misky. Pridáme černice a ovocie ocukríme podľa chuti. Potom pridáme lyžicu škrobu a premiešame. Ovocie dáme na korpus. Zvyšné cesto rozvaľkáme na kruh a nakrájame na pásiky. Tie potom poukladáme na ovocie do tvaru mriežky. Mriežku potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme krupicovým cukrom. Pečieme do zlatista pri 180 °C približne 30 minút.

    4

Koláč podávame teplý alebo studený, výborný je s kopčekom vanilkovej zmrzliny.