Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Nepečený čokoládovo-perníkový tart

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 26 g
    sacharidy
  • 4 g
    bielkoviny
  • 31 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    26 g sacharidy, 4 g bielkoviny, 31 g tuky

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme na 12 kúskov:

2 PL sekaných orechov
300 g mini čokoládových perníkov
200 g masla
1 vanilkový struk
200 g čokolády na polevu
90 g smotany na šľahanie
120 g mascarpone
2 PL brusníc

Tip

  • Z perníkov môžeme vyformovať pekných sviatočných sobov. Postačia nám cukrové guľôčky (oči), červené lentilky (nos) a slané mini praclíky (parohy).


Postup

    1

Orechy opražíme na suchej panvici dozlatista a necháme vychladnúť. 250 g perníkov nakrájame na malé kúsky, zmiešame so 120 g masla a orechmi. Zmes dáme do formy (priemer 26 cm) vystlanej papierom na pečenie a po obvode z nej vyformujeme cca 3 cm vysoký okraj. Formu vložíme na 30 minút do chladničky.

    2

Vanilkový struk prepolíme a vyberieme dužinu, čokoládu na polevu nasekáme nadrobno. V hrnci necháme zovrieť smotanu na šľahanie s vanilkovým strukom a zvyšným maslom. Odstavíme z ohňa, v smotanovom základe roztopíme čokoládu na polevu. Pridáme mascarpone, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Hotovým čokoládovým krémom potrieme korpus a na 2 hodiny (ideálne počas celej noci) vložíme stuhnúť do chladničky. Čokoládovo-perníkový tart ozdobíme zvyšnými perníkmi a brusnicami.