Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Opitý Izidor

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

Korpus:

80 g polohrubej múky K-Classic
140 g práškového cukru
150 g masla
4 vajcia
1 bielok
1 PL kakaa
1 prášok do pečiva
125 g mletých vlašských orechov

Orechová plnka:

200 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1-1.5 dl rumu

Pudingová plnka:

300 ml mlieka
1 Zlatý klas
1 žĺtok
3 PL kakaa
250 g masla
100 g práškového cukru

Čokoládová poleva:

200 g tmavej čokolády
70 g masla
20 g cukru
mlieko
ríbezľový lekvár

Postup

    1

Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do peny. Pridáme múku, orechy, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a opatrne vmiešame do cesta. Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme pri 175°C približne 30 minút. Korpus necháme vychladnúť.

    2

Orechy zmiešame s cukrom a rumom. Necháme odstáť, kým chladne korpus.

    3

V hrnci zohrejeme mlieko, cukor, Zlatý klas, kakao a žĺtok. Za stáleho miešania varíme na miernej teplote, až kým puding nezhustne a pri miešaní nezačneme vidieť spodok hrnca.

    4

Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu, buď za stáleho miešania alebo ho na povrchu prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka na povrchu. Do pudingu potom mixérom primiešame maslo izbovej teploty.

    5

Vychladnutý korpus potrieme ríbezľovým džemom. Potom naň navrstvíme orechovú plnku a pudingovú plnku. Dáme do chladničky.

    6

Čokoládu roztopíme spolu s maslom a cukrom nad vodnou parou. Necháme trošku vychladnúť, v prípade, že by bola čokoláda príliš hustá, prilejeme za stáleho miešania trošku mlieka.

    7

Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a vrátime do chladničky. Koláč najlepšie chutí na druhý deň, keď sa chute poriadne spoja.