Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Panenka Wellington so špenátom a zemiakmi na rozmaríne

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Mäso:

1 balenie bravčovej panenky K-Purland
350 g mrazeného listového špenátu K-Bio alebo K-Classic
2 strúčiky cesnaku
1 šalotku
1 lístkové cesto K-Classic
2 ČL dijonskej horčice
1 PL masla
1 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
3 vajcia

Zemiaky:

10 zemiakov
2 PL olivového oleja
vetvičku rozmarínu
soľ

Postup

    1

Zemiaky umyjeme a nakrájame do 3/4 na tenké pásiky tak, aby spodok zemiaku zostal vcelku. Rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme najemno nasekaným rozmarínom a soľou. Pečieme pri 175°C do zmäknutia.

    2

Listový špenát rozmrazíme. Panenku pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici zo všetkých strán približne 2 minúty, aby mäso zhnedlo a zatiahlo sa. Necháme vychladnúť.

    3

Šalotku a cesnak nasekáme najemno. V panvici, kde sa piekla panenka, rozohrejeme maslo a opečieme dozlatista šalotku aj cesnak a pridáme ich k rozmrazenému špenátu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme dve vajíčka a premiešame.

    4

Lístkové cesto rozprestrieme a naložíme naň špenátovú plnku. Panenku potrieme dijonskou horčicou a pridáme na špenát. Cesto zrolujeme a kraje zatlačíme vidličkou. Dáme aspoň na pol hodinu odstáť do chladu. Pred pečením potrieme vrch cesta vajíčkom.