Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Parené buchty a parená knedľa

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

750 g polohrubej múky K-Classic
500 ml mlieka K-Classic
1 kocku droždia K-Classic
1 PL krupicového cukru K-Classic
50 ml oleja
štipku soli
3 PL kakaa
2 PL práškového cukru
1 ČL škorice
maslo na poliatie

Postup

    1

Mlieko zohrejeme, pridáme doň cukor a rozmrvíme kocku droždia. Necháme nakysnúť na teplom mieste. Za ten čas si do veľkej misky navážime múku, pridáme štipku soli, olej a nakoniec kvasnice. Premiešame a vypracujeme hladké, elastické cesto. Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem.

    2

Po nakysnutí cesto premiesime a rozdelíme na dve polovice.

    3

Jednu polovicu vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm. Nakrájame na štvorce so stranami asi 5 cm. Do každého dáme lyžičku slivkového lekváru, zatvoríme a vytvarujeme guľôčku. Buchy ukladáme na pomúčený plech a prikryjeme utierkou, aby podkysli.

    4

Do hrnca dáme variť pár cm vody, položíme doň sieťku na naparovanie a potrieme ju olejom. Podľa veľkosti buchiet naparujeme vždy tak, aby sa príliš nedotýkali. Napríklad 4 ks naraz. Aj buchty potrieme olejom zo všetkých strán, aby sa dali po naparení jednoduchšie oddeliť. Naparujeme 8-10 minút (podľa veľkosti), po naparení popicháme špáradlom.

    5

Hotové buchty posypeme zmesou kakaa, práškového cukru a škorice. Polejeme roztopeným maslom.

    6

Zo zvyšného cesta si môžeme pripraviť domácu knedľu - vytvarujeme valec, ktorý dáme naparovať na približne 20 minút (podľa veľkosti).