Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečená kačica s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (5 porcií)

Na pečenú kačicu:

1 mrazenú kačicu (2000 g - 2500 g)
soľ
mletú rascu
mlieko
vodu
pomaranč

Na zemiakovú knedľu:

800 g zemiakov
250 g polohrubej múky K-Classic
1 vajce
soľ

Na kapustu:

1 väčšiu hlavu fialovej kapusty
1 cibuľu
2 PL bravčovej masti
1 PL trstinového cukru
šťavu z 1 pomaranča
soľ

Postup

    1

Kačicu deň dopredu rozmrazíme, očistíme a na noc namočíme do mlieka. Na druhý deň ju osušíme a so všetkých strán nasolíme a posypeme mletou rascou. Do vnútra kačice vložíme popichaný pomaranč. Kačicu dáme do liatinového alebo skleneného pekáča s pokrievkou, podlejeme 100 ml vody a prikrytú pečieme pri 150 °C približne 2 hodiny (v závislosti od veľkosti kačice sa čas pečenia môže predĺžiť). Kačicu 2-3 krát skontrolujeme a polejeme výpekom. Keď je mäso mäkké a začína sa oddeľovať od kostí, zvýšime teplotu na 200 °C, pekáč odokryjeme a kačicu necháme dochrumkava zapiecť na približne 20-30 minút — sem-tam polejeme výpekom. Upečenú kačicu necháme približne 20 minút odstáť pred podávaním.

    2

Zemiaky uvaríme v šupke (môžeme aj deň dopredu), očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Na doske ich posypeme múkou a pridáme vajíčko a soľ. Pre začiatok použijeme približne 150 g múky, v prípade potreby dosypeme. Na pomúčenej doske vypracujeme zemiakové cesto, z ktorého vytvarujeme 4 šúľky. Varíme vo vriacej vode alebo nad parou približne 20 minút. V prípade, že knedľu varíme vo vode, na začiatku teplotu mierne stiahneme, aby voda príliš nevrela a potom počas varenia teplotu pridáme.

    3

Kapustu nakrájame na tenké pásiky, nasolíme a necháme hodinu postáť. V hrnci na bravčovej masti opečieme cibuľku a pridáme cukor. Keď cibuľa skaramelizuje, pridáme kapustu a premiešame. Za občasného premiešania podusíme do zmäknutia. Nakoniec dochutíme šťavou z pomaranča a v prípade potreby soľou, cukrom alebo octom - podľa vlastnej chuti.