Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pečená panenka

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

panenku Purland
vetvičku rozmarínu
3 strúčiky cesnaku
1 vetvičku šalvie
maslo
olivový olej

Na šalát z pečených zemiakov:

4 zemiaky
0.5 šalátovej uhorky
1 ČL sušených byliniek
4 reďkovky
olivový olej
soľ
čierne korenie

Na petržlenovú salsu:

petržlenovú vňať
olivový olej
soľ
korenie

Postup

    1

Na petržlenovú salsu najemno nasekáme petržlenovú vňať, pridáme soľ a čierne korenie, zalejeme olivovým olejom a necháme odstáť.

    2

Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame na kocky, poukladáme na plech a pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 25 minút.

    3

Panenku omyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme hranou noža roztlačené strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu. Panenku z každej strany zprudka opečieme. Do alobalu položíme panenku, poukladáme na ňu plátky masla, pridáme aj rozmarín a cesnak z panvice. Zabalíme a dáme na 10 minút do rúry.

    4

Upečenú panenku necháme v alobale ešte 10 minút odpočinúť. Za ten čas si umyjeme a nakrájame zeleninu. Zmiešame ju s opečenými zemiakmi, dochutíme olivovým olejom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Panenku podávame preliatu petržlenovou salsou.