Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pistáciové éclairs

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 kusov)

Potrebujeme:

140 ml vody
70 g masla
štipku soli
85 g hladkej múky
2 PL krupicového cukru
0.5 ČL vanilkovej pasty
125 g vajec

Na krém:

240 ml mlieka
60 g krupicového cukru
štipku soli
1 PL kukuričného škrobu
vanilku
3 žĺtky
25 g masla
100 g pomletých pistácií

Postup

    1

Uvaríme si pistáciový puding. Do misky dáme 3 žĺtky, pridáme cukor, štipku soli, škrob a vymiešame do žltej peny. V hrnci si zohrejeme mlieko a vanilku do bodu varu. 1/4 horúceho mlieka prilejeme za stáleho miešania k žĺtkom a potom žĺtkovú zmes prelejeme do hrnca a na miernej teplote uvaríme puding. Puding odstavíme, primiešame doň maslo a pomleté pistácie. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

    2

Pripravíme éclairs. Do hrnca dáme vodu, maslo, cukor a štipku soli. Zohrejeme, aby sa maslo roztopilo. Pridáme preosiatu múku a na miernej teplote miešame, až kým zo zmesi nevznikne cesto, ktoré sa odliepa od stien hrnca a pri miešaní nevytvára guľu. Cesto necháme mierne vychladnúť. Vajcia v miske prešľaháme a postupne ich mixérom zapracujeme do cesta. Nemusíme použiť všetky, cesto má správnu konzistenciu, keď po zdvihnutí metličiek nesteká, ale je hustejšie.

    3

Cesto dáme do vrecúška na zdobenie s veľkou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný so silikónom alebo papierom na pečenie a nastriekame asi 10 cm dlhé éclairs. Poprášime ich práškovým cukrom a dáme piecť pri teplote190 °C na 20 minút. Rúru počas pečenia neotvárame.

    4

Do vychladnutých éclairs urobíme na spodnej strane 3 dierky. Studený puding dáme do vrecúška a éclairs naplníme. Vrch dozdobíme šľahačkou, pistáciami a malinami.


Video k receptu