Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pulled pork

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g bravčovej krkovičky alebo pliecka
1 PL trstinového cukru
1 ČL soli
1 ČL korenia
1 ČL údenej papriky
0.5 ČL čili korenia
0.5 ČL mletej rasce
1 ČL sušenej cibuľky
300 ml piva
3 šalotky
3 strúčiky cesnaku

Na barbecue omáčku:

125 ml kečupu
50 g hnedého cukru
2 PL bieleho vínneho octu
1 PL medu
1 PL worcesterskej omáčky
2 ČL sladkej papriky
1 ČL údenej papriky
soľ
korenie

Na mrkvový šalát s kyslou uhorkou:

2 väčšie mrkvy
4 kyslé uhorky
2 PL uhorkovej šťavy
1 menšiu cibuľku
1 ČL dijonskej horčice
korenie
soľ
kyslú smotanu K-Classic
žemle

Postup

    1

Mäso umyjeme, osušíme, rozdelíme na 3 väčšie časti a dochutíme koreninami.Vo veľkom liatinovom hrnci rozpálime olej. Ochutené mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme na štvrtinky nakrájanú šalotku a strúčiky cesnaku. Prilejeme pivo, prikryjeme a pečieme pri 150 °C približne 3 hodiny, kým sa mäsko nerozpadáva. Dĺžka pečenia môže byť dlhšia v závislosti od veľkosti kusov mäsa. Počas pečenia sem-tam skontrolujeme, či sa šťava neodparila a ak áno, podlejeme pivom alebo vodou. Upečené mäso natrháme vidličkou.

    2

Uvaríme si barbecue omáčku. Do hrnca dáme kečup, hnedý cukor, vínny ocot, worcesterskú omáčku a dochutíme sladkou a údenou paprikou, soľou, korením. Pár minút povaríme, aby sa cukor rozpustil a chute spojili. Mäso premiešame s polovicou omáčky, zvyšok si necháme na potretie žemle.

    3

Na šalát si ošúpeme mrkvu, nakrájame ju na kocky, spolu s kyslou uhorkou a cibuľkou ju nasekáme v kuchynskom robote. Ak nemáme kuchynský robot, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a uhorku s cibuľkou nasekáme na jemno. Zeleninu dáme do misky, pridáme kyslú smotanu, lyžicu horčice, šťavu z uhoriek a dochutíme soľou a korením.

    4

Žemle prekrojíme a z oboch strán potrieme omáčkou. Navrstvíme do nich mäso, zeleninový šalát a môžeme pridať aj pár lístkov šalátu poľníček alebo hlávkového šalátu.