Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Šalát tabbouleh s morčacími prsami (podľa Lenivej kuchárky)

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

400 g morčacích pŕs K-Purland
150 g bulguru
150 g cherry paradajok
1 menšiu červenú cibuľu
1 červenú papriku
1 zrelé avokádo
1 granátové jablko
panenský olivový olej
70 ml šťavy z limetky
soľ
hrsť petržlenovej vňate
čierne korenie
grilovacie korenie

Postup

    1

V menšom hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, pridáme bulgur a trochu soli, premiešame a zalejeme 300 ml vody. Privedieme do varu, následne znížime teplotu a varíme prikryté pokrievkou 15 až 20 minút.

    2

Uvarený bulgur preklopíme do šalátovej misy. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, červenú cibuľu, avokádo, granátové jablko a nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Pokvapkáme olivovým olejom a zalejeme šťavou z limetky. Dochutíme soľou, čiernym korením a limetkou. Šalát prikryjeme a odložíme do chladničky na 30 minút.

    3

Medzitým si pripravíme morčacie prsia. Vykrojíme z nich šľachy a nakrájame ich na hrubšie plátky. Plátky osolíme, okoreníme grilovacím a čiernym korením a pokvapkáme trochou olivového oleja. Prsia opečieme na panvici na grilovanie panvici alebo na elektrickom grile do zlatohneda. Čerstvo ugrilované morčacie prsia podávame s vychladeným šalátom tabbouleh.