Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Samosy s vegetariánskou náplňou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 180/​754
    kcal / kJ
  • 20 g
    sacharidy
  • 4 g
    bielkoviny
  • 9 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    180/754 kcal/kJ, 20 g sacharidy, 4 g bielkoviny, 9 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

250 g múky
soľ
60 ml rastlinného oleja
120 ml vody
300 g rozváravých zemiakov
mrazeného hrášku
kúsok zázvoru (cca 1 cm)
olivový olej
strúčik cesnaku
2 PL kešu orieškov
1 PL olivového oleja
0.5 ČL indickej zmesi korenia Garam Masala
0.5 ČL sušených čili vločiek
1 PL nasekaného koriandra

Postup

    1

Zmiešame 250 gramov múky, jednu čajovú lyžičku soli, 60 mililitrov oleja a 120 mililitrov vody. Konzistencia je ideálna, keď sa zmes dá sformovať do veľkej hrudky. Ak sa stále mierne drobí, pridáme trochu vody.

    2

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, uvaríme s hráškom vo vriacej osolenej vode asi 5 minút a necháme vychladnúť. Ošúpeme zázvor, cibuľu a cesnak a spolu so zázvorom ich nakrájame na veľmi malé kocky. Kešu oriešky nasekáme nahrubo. Na panvici rozohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme Garam Masalu, cibuľu, cesnak, zázvor a orechy, pridáme zemiaky a hrášok, restujeme ďalšie 3 minúty a dochutíme čili, soľou, korením a koriandrom.

    3

Z asi 430 gramov cesta na samosu vytvoríme 12 guľôčok a na jemne pomúčenej pracovnej ploche ich rozvaľkáme na tenko (priemer asi 15 centimetrov). Na cesto dáme po 3 lyžičky plnky, okraj potrieme trochou vody a niekoľkokrát preložíme cez plnku. Samosy vysmážame na rozohriatom rastlinnom oleji asi 5 až 8 minút a podávame posypané sezamovými semienkami.