Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Špagety s kuracími prsiami a bazalkovým pestom

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na pesto:

40 g píniových orieškov alebo slnečnicových semienok
40 g parmezánu
250 g čerstvého špenátu
zväzok bazalky
strúčik cesnaku
200 ml olivového oleja

Na prsia:

300 g špagiet
1 citrón
4 kuracie filety K-Purland
1 PL masla
150 ml smotany na varenie K-Classic
200 ml zeleninového vývaru
40 g ricotty
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Oriešky alebo slnečnicové semienka nasucho opražíme na panvici. Do vysokej nádoby dáme hrsť umytého špenátu a bazalku. Pridáme strúčik cesnaku, olivový olej a nastrúhaný parmezán a ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme.

    2

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si kuracie filety a omáčku. Rúru predhrejeme na 150 °C. Kuracie filety umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme ich z oboch strán. Na panvici zohrejeme olivový olej a filety z oboch strán prudko orestujeme. Filety preložíme do zapekacej misky, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry predhriatej na 150 °C.

    3

Do panvice s výpekom pridáme maslo, počkáme, kým sa roztopí a prilejeme vývar a smotanu. Ochutíme soľou, čiernym korením a zredukujeme. Keď omáčka zhustne, pridáme ricottu a zvyšok listového špenátu. Omáčku odstavíme a dochutíme citrónovou kôrou. Omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami a podávame s kuracím mäsom a pripraveným bazalkovým pestom.