Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zelené karí s letnou zeleninou

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 909/​3784
    kcal / kJ
  • 81 g
    sacharidy
  • 17 g
    bielkoviny
  • 54 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    909/3784 kcal/kJ, 81 g sacharidy, 17 g bielkoviny, 54 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g brokolice
1 cuketu
2 ks zeleru
4 ks jarnej cibuľky
250 g marhúľ K-Classic (820 ml plechovka, 480 g odcedenej hmotnosti)
80 g zázvoru
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
2 čili papričky
200 g Basmati ryže K-Classic
soľ
3 PL slnečnicového oleja
1 PL karí
750 ml kokosového mlieka K-Bio
250 ml zeleninového vývaru
3 PL hustej agávovej šťavy
150 g mrazeného hrášku
0.5 zväzku koriandra

Tip

  • Stonka brokolice sa dá spracovať až po drevnatú časť. Jednoducho ju spolu s ružičkami nakrájame na malé kúsky alebo ju nastrúhame.


Postup

    1

Zeleninu na prílohu umyjeme a osušíme. Marhule vložíme do sitka a necháme ich odkvapkať. Odrežeme ružičky brokolice a nakrájame ich na kúsky. Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a spolu so zelerom ju nakrájame na približne 0,5 cm tenké plátky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na malé kolieska. Polovice marhúľ dôkladne utrieme kuchynským papierom. Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. Šalotku a cesnak tiež ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričky nakrájame na kolieska.

    2

Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode podľa pokynov na obale. V hrnci rozohrejeme olej a na miernom ohni asi 3 minúty orestujeme šalotku, cesnak, zázvor, čili, brokolicu, cuketu a zeler. Pridáme karí korenie a tiež krátko orestujeme. Pridáme kokosové mlieko, zeleninový vývar a agávovú šťavu a varíme asi 10 minút. V polovici varenia pridáme jarnú cibuľku a hrášok. Panvicu na grilovanie rozpálime na najvyšší stupeň a krátko grilujeme polovice marhúľ, pričom ich otáčame, aby sa vytvorili krásne prúžky. Potom ich rozdelíme na polovice alebo tretiny.

    3

Koriander umyjeme, osušíme a spolu so stonkami nasekáme nahrubo. Karí osolíme, dáme do misiek, na vrch poukladáme grilované marhule a podávame posypané koriandrom. Ryžu podávame oddelene.


Video k receptu