Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Cviklové rizoto podľa Lenivej kuchárky

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

300 g ryže arborio/carnaroli
200 g červenej repy
1 cibuľu
250 ml bio šťavy z červenej repy K-Bio
70 g parmezánu
3 plátky masla
5 PL panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie
100 g čerstvých šalátových listov

Postup

    1

V rýchlovarnej kanvici zohrejeme 1-1,5 litra vody, ktorú použijeme na podlievanie rizota. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu a pečieme dosklovita. Prisypeme nepremytú ryžu a poriadne premiešame, aby sa ryža obalila vo vrstve olivového oleja. Opekáme 3 minúty za pravidelného premiešavania. Zalejeme šťavou z červenej repy izbovej teploty, pridáme nadrobno nakrájanú cviklu (na čo najmenšie kocky, aby sme ju nemuseli variť vopred a spravila sa dochrumkava v rizote) a dobre premiešame. Osolíme a za občasného miešania privedieme do varu.

    2

Následne znížime teplotu, pridáme časť horúcej vody a pravidelne miešame, kým sa voda nevstrebe. Postupne pridávame zvyšok horúcej vody a zakaždým premiešavame, až kým sa vstrebe voda a ryža i cvikla sa uvaria al dente. Trvá to približne 20-30 minút. Ryžu stiahneme zo sporáka a primiešame k nej plátky masla. Na záver vmiešame strúhaný parmezán, a ak je to potrebné, rizoto dosolíme a okoreníme.

    3

Pred servírovaním rizoto posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými šalátovými listami.