Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kinder mliečny rez

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 kusov)

Potrebujeme:

8 vajec
190 g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
150 ml K-Classic mlieka
2 PL oleja
280 g K-Classic polohrubej múky
4 PL kakaa
0.5 balenia kypriaceho prášku

Na krém:

500 g K-Classic jemného tvarohu
200 g smotany na šľahanie
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 stužovač šľahačky

Postup

    1

V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Primiešame olej a mlieko a do tekutej zmesi postupne zamiešame preosiatu múku, kypriaci prášok a kakao. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a po častiach zapracujeme do cesta.

    2

Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný veľký plech. Pečieme pri 180 °C približne 10 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti plechu a hrúbky cesta. Upečené cesto necháme vychladnúť. Ak by sme použili menší plech, upečené cesto prerežeme stredom na dva tenšie pláty. Ak sme použili väčší plech a cesto je tenké, prerežeme ho na polovicu a korpusy potom uložíme na seba.

    3

Keď nám korpus vychladne, vyšľaháme krém. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku so stužovačom a šľaháme do hustej konzistencie. Krém rozotrieme na korpus a preložíme druhou časťou. Necháme niekoľko hodín odstáť v chlade. Pred servírovaním poprášime kakaom.