Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kurkumové rizoto s tekvicou a hríbmi

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

1 hrnček ryže arborio
1 dl suchého bieleho vína
1 šalotku
1 stonku zeleru
0.5 hrnčeka pyré z tekvice
1 ČL kurkumy
soľ
čierne korenie
hríby shimeji alebo hnedé šampiňóny
1 PL masla
pár lístkov čerstvej šalvie
1 l zeleninového vývaru
olivový olej
parmezán

Postup

    1

Maslovú tekvicu ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do rúry piecť. Keď je mäkká, rozmixujeme ju mixérom alebo roztlačíme vidličkou. Ak nám vyšlo pyré viac, môžeme ho uskladniť vo vzduchotesnej nádobe v chladničke alebo dať zamraziť.

    2

Na rozpálenom olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku a na kocky nakrájaný zeler. Pridáme ryžu a pár minút opražíme a podlejeme ju vínom. Keď sa víno vyvarí, pridáme kurkumu, tekvicové pyré a po naberačkách za stáleho miešania pridávame horúci vývar. Vždy, keď sa jedna naberačka vyvarí, pridáme ďalšiu. Takto varíme rizoto, až kým nie je ryža al dente.

    3

V menšom hrnci alebo na panvici si rozohrejeme lyžicu olivového oleja alebo masla a opečieme hríby s pár lístkami šalvie. Dochutíme morskou soľou a čiernym korením.

    4

Do uvareného rizota dáme lyžicu masla, prikryjeme ho a necháme pár minút odpočinúť. Podávame s hríbmi a posypané parmezánom.