Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Orechovo-jablkový tart

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

lístkové cesto

Na plnku:

130 g mletých vlašských orechov
1 PL polohrubej múky
2 vajíčka
100 g masla K-Classic
85 g trstinového cukru
štipku škorice
5 stredne veľkých jabĺk
marhuľový džem na potretie

Postup

    1

Lístkové cesto rozbalíme a dáme do vymastenej podlhovastej formy na tart. Okraje zatlačíme a spodok cesta popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie alebo alobal a zasypeme ho strukovinou alebo keramickými kamienkami. Predpečieme v rúre pri 180 °C asi 20 minút. Potom odstránime alobal a ešte 10 minút dopečieme.

    2

Na orechovú plnku roztopíme maslo a necháme ho vychladnúť. V miske zmiešame mleté orechy, múku, cukor a škoricu. Pridáme vajíčka, vychladnuté maslo a všetko dôkladne premiešame.

    3

Jablká umyjeme a nakrájame na veľmi tenké mesiačiky. Orechovú plnku dáme na predpečený korpus, uhladíme a poukladáme na ňu mesiačiky jabĺčok. Posypeme troškou trstinového cukru. Koláč pečieme pri 175 °C približne 25 až 30 minút. Po vychladnutí jablká potrieme marhuľovým džemom, ktorý môžeme v prípade potreby zriediť s troškou vody. Nakrájame a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.