Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Perníkový domček s mascarpone a višňami

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

Potrebujeme:

100 g mliečnej čokolády
60 g smotany na šľahanie
dlhé piškóty K-Classic
višňový kompót alebo džem

Na korpus:

150 g hladkej múky
100 g krupicového cukru
125 ml mlieka
50 ml oleja
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
1 škoricový cukor
1 PL kakaa
1 ČL perníkového korenia

Na krém:

250 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
vanilku

Postup

    1

Do misky si dáme suché ingrediencie na korpus - múku, cukor, kakao, perníkové korenie, prášok do pečiva a štipku soli. Premiešame a pridáme vajíčko, mlieko a olej. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do plechu s rozmermi 20x30 cm. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Pred dopečením skontrolujeme stred korpusu špáradlom.

    2

Vychladnutý korpus rozrežeme po šírke na štvrtiny. Jednu zo štvrtín ešte rozrežeme na 1 a 2 tretiny. (dostaneme tak 3 rovnaké časti, 1 menšiu a jednu najmenšiu).

    3

V miske vyšľaháme mascarpone, cukor, smotanu na šľahanie a vanilku.

    4

Korpus potrieme višňovým džemom (alebo polejeme višňovou šťavou) a pridáme aj celé višne. Potrieme krémom a prikryjeme korpusom. Postupujeme od najväčších po najmenšie - teda dáme na seba 3 veľké korpusy a potom do pyramídy menší a najmenší, vždy potrieme džemom a krémom. Necháme si asi 2 PL krému na dozdobenie.

    5

Domček prepichneme špajľou, aby držal tvar, zahladíme okraje a dáme ho vychladiť. Za ten čas si pripravíme čokoládový krém.

    6

Mliečnu čokoládu nahrubo nasekáme a zalejeme smotanou na varenie. Nad vodnou parou roztopíme. Necháme vychladnúť a potom vyšľaháme. Krémom potrieme vychladený domček. Na strechu poukladáme dlhé piškóty. Vrch piškót dozdobíme bielym krémom, ktorý sme si odložili.

    7

Na dvere a okno použijeme čokoládky alebo sušienky.