Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Ríbezľovo-mandľová torta

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 245/​1023
    kcal / kJ
  • 18 g
    sacharidy
  • 6.4 g
    bielkoviny
  • 11 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    245/1023 kcal/kJ, 18 g sacharidy, 6.4 g bielkoviny, 11 g tuky

Ingrediencie (12 kusov)

Potrebujeme:

4 vajcia
225 g cukru
75 g mletých mandlí
50 g potravinárskeho škrobu
1 prášok do pečiva (bezlepkový)
1 bio citrón
7 plátkov želatíny
400 ml cmaru
200 ml šľahačky
500 g červených ríbezlí

Tip

  • Všímajte si pri nákupe surovín označenie bez gluténu.


Postup

    1

Oddelíme vajcia na základ. Žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru do peny. Bielky vyšľaháme do tuha. Mandle zmiešame s potravinárskym škrobom a práškom do pečiva a primiešame vyšľahaný bielok. Cesto nalejeme do formy (Ø 26 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na strednej úrovni približne 25 minút a necháme vychladnúť. Okolo základu umiestnime tortovú formu.

    2

Nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme šťavu. Na polevu namočíme a rozpustíme želatínu podľa pokynov na obale. Cmar zmiešame so zvyšným cukrom, citrónovou šťavou a kôrou a pridáme želatínu.

    3

Šľahačku vyšľaháme do tuha. Ríbezle oberieme zo stoniek, niekoľko stoniek si odložíme na ozdobenie. Keď sa začne masa s cmarom meniť na želatínu, opatrne do nej vmiešame ríbezle a šľahačku. Zmes nalejeme na mandľový základ a necháme v chlade stáť približne 3 hodiny. Podávame ozdobené stonkami červených ríbezlí.