Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Škoricový cheesecake s jabĺčkami so slaným karamelom

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (8 porcií)

200 g K-Classic maslových sušienok (venčekov)
30 g masla
2 balenia K-Classic cream cheesu (400 g)
1 K-Classic kyslú smotanu
2 vajcia
1 ČL mletej škorice
90 g trstinového cukru
3 PL javorového sirupu
120 g kryštálového cukru
50 ml vody
50 ml K-Classic smotany na šľahanie
0.5 ČL morskej soli
2 jablká

Postup

    1

Sušienky najemno rozdrvíme. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami na konzistenciu mokrého piesku. Sušienky s maslom dáme na spodok formy na tortu s priemerom cca 20 cm. Zatlačíme a uložíme do chladničky.

    2

Cream cheese rozmixujeme s kyslou smotanou, vajíčkami, cukrom, javorovým sirupom a mletou škoricou. Zmes vylejeme na sušienky a pečieme pri 160°C cca 50 minút. Po pol hodinke pravidelne kontrolujeme, ak začne chceesecake hnednúť, prípadne praskať, treba s ním zatriasť. Po upečení necháme vychladnúť a uložíme na noc do chladničky.

    3

Cukor nasypeme do hrnca, zalejeme vodou, ale nemiešame. Na miernom plameni ho bez miešania necháme rozpustiť približne 10 minút. Očistené jablká nakrájame na kocky. Keď cukor zhnedne, pridáme šľahačku a vymiešame dohladka. Pridáme soľ a nakrájané jabĺčka, ktoré za občasného miešania povaríme asi 10 minút. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť a dáme na vrch hotového cheesecaku.