Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Špenátovo-vajíčkové slimáky

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

4 vajcia
1 mozzarellu
čierne korenie
štipku soli

Na plnku:

6 kociek mrazeného špenátu
2 PL smotanovej nátierky
1 strúčik cesnaku
70 g balkánskeho syra alebo fety
parmezán

Postup

    1

V mixéri rozmixujeme vajíčka s mozzarellou. Pridáme čerstvý tymian, čierne korenie a štipku soli. Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie (na dne nádobky si trochu necháme na potretie slimákov). Upečieme do zlatista - asi 15 až 20 minút pri 175 °C.

    2

Za ten čas si rozmrazíme špenát a smotanovú nátierku zmiešame so strúčikom cesnaku. Rozmrazený špenát nakrájame, aby sa nám slimáčiky lepšie krájali.

    3

Vajíčkový plát necháme trochu vychladnúť, odlepíme ho z papiera na pečenie a pretočíme vrchnou stranou nadol. Potrieme ho smotanovou nátierkou, pridáme špenát a v rukách rozdrobený balkánsky syr. Pevne zakrútime, zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky.

    4

Rolku potom odbalíme a nakrájame na slimáky hrubé 2-3 cm. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme najemno nastrúhaným parmezánom. Pečieme pri 180 °C do zlatista.