Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vyprážaný karfiol v cestíčku

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (3 porcie)

Potrebujeme:

450 g mrazeného karfiolu K-Bio

Na cestíčko:

130 g polohrubej múky
0.5 ČL sladkej papriky
0.5 ČL sušenej cibuľky
0.5 ČL prášku do pečiva
1 vajce
70 ml piva
olej na vyprážanie

Na omáčku:

2 PL sezamového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 cm zázvoru
40 ml tmavej sójovej omáčky
80 ml javorového sirupu K-Bio alebo medu
40 ml sladkej čili omáčky
1 ČL solamylu
40 ml vody
1 PL ryžového octu (môžeme použiť aj biely vínny ocot)
sezam a jarnú cibuľku na posypanie

Postup

    1

Karfiol povaríme pár minút v osolenej vode. Dávame pozor, aby príliš nezmäkol. Scedíme ho a necháme vychladnúť. Na cestíčko zmiešame v miske múku, sladkú papriku, sušenú cibuľku a prášok do pečiva. Pridáme vajíčko a pivo. Cesto by malo mať konzistenciu ako na lievance (hustejšie, ale stále tekuté). V prípade potreby dolejeme trochu piva.

    2

Karfiol obalíme v múke a následne v cestíčku. Dávame ho rovno do panvice s horúcim olejom a vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Potom necháme odkvapkať na papierovej utierke.

    3

Dáme variť ryžu. Hrnček ryže prepláchneme vodou a v hrnci zalejeme horúcou vodou (aspoň 3 cm nad okraj) a osolíme. Varíme na strednej teplote, a keď začne voda vrieť, varíme ďalších 15 minút. Následne ju odstavíme, scedíme zvyšnú vodu a ryžu necháme ešte odkvapkať v sitku.

    4

Na prípravu omáčky dáme do menšieho hrnca sezamový olej, 2 roztlačené strúčiky cesnaku a nastrúhaný zázvor a mierne opražíme. Vo vode si rozmiešame solamyl. K oleju opatrne pridáme sójovú omáčku, javorový sirup, čili a vodu so solamylom. Na záver dochutíme octom a povaríme pár minút do zhustnutia.

    5

Karfiol podávame s ryžou, poliaty pripravenou omáčkou a posypaný sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou.