Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zlatý stromček z lineckého cesta

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 porcií)

Potrebujeme:

600 g hladkej špaldovej múky
400 g studeného masla
200 g práškového trstinového cukru
1 citrón
1 pomaranč
2.5 PL nemletého maku
2 džemy K-Favourites Čierna čerešňa 75%
2 balenia bielej čokolády
1 smotanu na šľahanie

Postup

    1

Maslo si nakrájame na kocky, vložíme do misy spolu s hladkou múkou a cukrom, pridáme kôru aj šťavu z oboch citrusov a cesto zapracujeme. Keď je cesto kompaktné a hladké, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 10 až 15 minút do chladničky.

    2

Predhrejeme si rúru na 175 °C. Pripravíme si dva papiere na pečenie, medzi ktorými budeme vaľkať linecké cesto na hrúbku 3-5 mm. Jemne ho posypeme makom a vykrajovačkami rôznych veľkostí vytvárame hviezdy. Ak chceme dosiahnuť dokonale ostré hrany, predtým než odstránime zvyšok cesta po vykrajovaní, dáme každú várku na približne 5 minút do mrazničky. Následne vložíme do rúry a pečieme 10-15 minút, kým okraje nezačnú chytať zlatistú farbu. Na vychladnuté hviezdičky nanesieme džem a zlepujeme ich po dvojiciach.

    3

Zlepené hviezdičky zdobíme podľa fantázie s ganache z bielej čokolády, ktorú si pripravíme tak, že nalámanú bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou a necháme na chvíľu postáť. Po približne 5 minútach vymiešame na hladký krém, ktorý si premiestnime do cukrárskeho vrecka a zdobíme.

    4

Hotové hviezdičky necháme cez noc v chladničke. Na ďalší deň ich poskladáme do tvaru stromčeka a dozdobíme jedlým zlatom, čokoládovými guličkami a inými ozdobami podľa vlastnej fantázie.