Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Hráškové rizoto s parmezánom a grilovanými kuracími prsiami

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

1 hrnček ryže arborio
2 kuracie prsia K-Purland
2 hrnčeky mrazeného hrášku K-Classic
1 L zeleninového vývaru
1 dl suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
1 šalotku
100 g hnedých šampiňónov
2 PL olivového oleja
50 g parmezánu
1 PL masla
soľ
korenie
trochu citrónovej kôry

Postup

    1

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán a prudko opečieme na rozpálenom oleji na panvici alebo na grile, približne 3 minúty z každej strany do zlatista. Preložíme ich do zapekacej misky, prikryjeme alobalom a dáme do rozohriatej rúry na 170 °C a len na ten čas, kým si uvaríme rizoto.

    2

Do hrnca dáme olivový olej, opražíme nakrájanú šalotku a najemno nakrájaný cesnak do sklovita. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a približne 3 minúty restujeme. Potom pridáme ryžu a pár minút restujeme, kým nie je ryža priehľadná. Podlejeme vínom, premie-šame a necháme povariť, až kým sa víno nevyvarí. Potom za občasného miešania pridávame ho-rúci vývar po naberačkách a varíme na miernej teplote, kým nie je ryža uvarená al dente.

    3

Jeden hrnček hrášku zalejeme horúcou vodou a necháme ho rozmraziť. Potom ho rozmixujeme tyčovým mixérom na jemné pyré. Keď máme rizoto takmer hotové, pridáme hráškové pyré a jeden hrnček celého mrazeného hrášku. Hrášok pridávame až na záver varenia, aby sa nerozvaril a zachoval si peknú zelenú farbu a sladkú chuť.

    4

Keď máme rizoto uvarené, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú citrónovú kôru a 1 PL masla. Premiešame a rizoto necháme pod pokrievkou odstáť 5 minút. Z rúry vyberieme kuracie prsia a nakrájame ich na plátky. Podávame na rizote a môžeme ešte poprášiť nastrúhaným parmezánom.